برنامه‌های سرمایه گذاری کانادا در یک نگاه

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری و به طور کل برنامه‌های تجاری کانادا را می‌توان به دو دست تقسیم نمود:

اقامت دائم: در این برنامه‌ها پول نقش تعهد را بازی می‌کند. یعنی‌ دولت مبلغی را به عنوان ودیعه دریافت کرده و در قبال اشتغال زایی این ودیعه را به شما برمی‌گرداند. مانند آنچه در مانیتوبا رخ میداد و آنچه هم‌اکنون در نیوبرانزویک و پرنس ادوارد در حال رخ دادن است.

ویزای کار: در این نوع برنامه‌ها، دولت به جای پول، اقامت دائم شما را به عنوان ودیعه نگه داشته و در صورت ایجاد شغل مورد نظر و پس از احراز تمامی‌ شرایط خواسته شده به شما اقامت دائم داده خواهد شد. مانند آنچه در استانهای انتاریو و بریتیش کلمبیا در حال اجراست و استان مانیتوبا نیز به تازگی به این جمع پیوسته است.

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری و اینکه چرا ایرانی‌ها با شرایط ویزای کار به سختی کنار می‌آیند نیز داستان خود را دارد:

  • ما تجربه خوبی از ایجاد بیزینس و شغل در ایران نداریم. متاسفانه طی‌ سالهای گذشته آنچه سودده و درآمد زا بوده بیشتر فعالیت‌های دلالی بوده تا یک کار تولیدی. بنده شخصاً از نزدیک شاهد بسته شدن بسیاری از تولیدی‌ها بودم و طبیعتاً این ذهنیت نیز همراه فرد مهاجر به کانادا منتقل خواهد شد.
  • به دلیل اینکه سفر به کانادا برای اکثر ما ایرانیها کاری بسیار دشوار و در برخی‌ مواقع غیر ممکن است، دید واضح و روشنی از شرایط کار و سرمایه گذاری در کانادا نداریم و نمیدانیم کدام مشاغل میتواند مسیر موفقیت را هموار کرده و کدام بیزینس‌ها نیز از چاله به چاه افتادن است.
  • امنیت شغلی و حفظ سرمایه برای اکثر ما ایرانی‌ها از خود شغل نیز مهمتر است. ما تجربیات تلخی‌ از به صفر رسیدن‌های مکرر داریم و همین موضوع باعث میشود اولین سوالی که بپرسیم این باشد: چه تضمینی وجود دارد که این بیزینس بگیرد؟
  • به طور کل در بیزینس مقداری عجول و کم طاقتیم. اینکه حالا تا کی‌ صبر کنیم این بیزینس رونق پیدا کند نیز سوالی‌ است که همیشه ذهن ما را به خود مشغول می‌کند. می‌توان گفت ما به مشاغل زود بازده مقداری عادت کرده‌ایم و سودهای بانکی‌ کلان صبر ما را در بیزینس از بین برده است. اگر سرمایه گذاری می‌کنیم، انتظارمان این است که از ابتدا سودده باشد که این با شرایط اقتصادی و بازار رقابتی کانادا چندان همسو نیست.
  • اکثر سرمایه دارن ما علاقه به ایجاد بیزینس ندارند و فقط به کانادا به دید یک پاسپورت نگاه میکنند که با آن بتوانند به هر کجا که می‌خواهند سفر کنند و یا اینکه آینده اقتصادی فرزندان خود را گارانتی نمایند. این نگرش باعث می‌شود انگیزه سرمایه‌گذاری در کانادا از بین برود و این خود دلیل دیگری بر انتخاب برنامه‌های گروه اول است.

لیست انواع روشهای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری

ساسکاچوان نواسکوشیا منیتوبا پرنس ادوارد آیلند نیوبرانزویک کبک کشاورزی ساسکاتچوان خود اشتغالی
حداقل دارایی
(هزار دلار کانادا)
۵۰۰ ۶۰۰ ۵۰۰ ۶۰۰ ۶۰۰ که حداقل ۳۰۰ هزار دلار آن بصورت نقدی باشد ۲۰۰۰ بالای ۴۰ سال ۵۰۰ و زیر ۴۰ سال ۳۰۰ ۵۰ (بستگی به نوع کار شما)
ویزای کار یا اقامت ابتدا ویزای کار و سپس اقامت دائم ابتدا ویزای کار و سپس اقامت دائم ابتدا ویزای کار و سپس اقامت دائم ابتدا ویزای کار و سپس اقامت دائم ابتدا ویزای کار و سپس اقامت دائم  اقامت دائم  اقامت دائم  اقامت دائم
حداقل سرمایه گذاری در دولت استانی و شرکت‌های سرمایه گذاری ۲۶۰ هزار دلار ۱۴۳,۵۰۰هزار دلار هنوز مشخص نشده است ۷۵ هزار دلار  اجباری نیست
آیلتس  اجباری نیست  با نمره سطح ۵  با نمره سطح ۵  با نمره سطح ۴  با نمره سطح ۵  اجباری نیست  اجباری نیست  اجباری نیست
میزان سرمایه گذاری در بیزینس خودتان سرمایه گذاری حداقل ۳۰۰ هزار دلار در شهر‌های رجینا و ساسکاتون و ۲۰۰ هزار دلار در دیگر شهرها سرمایه گذاری حداقل ۱۵۰ هزار دلار سرمایه گذاری حداقل ۲۵۰ هزار دلار در شهر وینیپگ و ۱۵۰ هزار دلار در دیگر شهرها ایجاد بیزینس اجباری نیست ولی در صورت ایجاد بیزینس و زندگی در استان مبلغ ۲۰۰ هزار دلار سرمایه گذاری شده، به شما عودت داده میشود ایجاد بیزینس اجباری نیست ولی در صورت ایجاد بیزینس مبلغ ۱۵۰  هزار دلار در استان مبلغ ۱۰۰ هزار دلار سرمایه گذاری شده، به شما عودت داده میشود  اجباری نیست بستگی به طرح تجاری دارد اجباری نیست ولی‌ بسته به بیزینس شما خواهد داشت
استخدام کارمند برای طرح تجاری استخدام حداقل ۲ نفر کارمند اگر در شهر‌های رجینا و ساسکاتون بخواهید بیزینس را دایر نمائید. برای دیگر شهر‌ها اجباری نیست استخدام حداقل ۱ نفر کارمند در بیزینس استخدام حداقل ۱ نفر کارمند در بیزینس استخدام کارمند اجباری نیست استخدام حداقل ۲ نفر کارمند در بیزینس  اجباری نیست  اجباری نیست  اجباری نیست
حداقل امتیاز از ۸۰ از ۹۰ به بالا هنوز اعلام نشده بستگی به زمان انتخاب استان دارد از ۶۵ اگر شما صاحب بیزنس باشید و مدرک تحصیلی‌ دیپلم داشته باشید حداقل امتیاز را کسب خواهید کرد ۳۵  از امتیاز
سن افراد بین ۲۱ تا ۵۴ سال (بعد از ۵۴ سال امتیاز نمیگیرد) افراد بین ۲۱ تا ۵۵سال محدودیّتی وجود ندارد افراد بین ۲۲ تا ۵۴ سال افراد بین ۲۲ تا ۵۵ سال محدودیّتی وجود ندارد محدودیّتی وجود ندارد محدودیّتی وجود ندارد
تحصیلات داشتن مدرک تحصیلی‌ بالای دیپلم بعلاوه یک سال دوره فنی‌ داشتن مدرک تحصیلی‌ حداقل دیپلم داشتن مدرک تحصیلی‌ حداقل دیپلم داشتن مدرک تحصیلی‌ حداقل دیپلم ولی جهت کسب امتیاز از این قسمت باید حداقل فوق دیپلم را داشته باشید داشتن مدرک تحصیلی‌ حداقل فوق دیپلم داشتن مدرک تحصیلی‌ حداقل دیپلم محدودیّتی وجود ندارد محدودیّتی وجود ندارد
مدیریت فقط صاحبان بیزینس بالای ۴ سال سابقه دارند داشتن سابقه مدیریتی بالای ۵ سال در ۱۰ سال گذشته یا داشتن ۳ سال بینس که بالای ۳۳ درصد سهام را نیز دارا باشد داشتن سابقه مدیریتی بالای ۳ سال در ۵ سال گذشته یا داشتن ۳ سال بینس که بالای ۳۳ درصد سهام را نیز دارا باشد داشتن سابقه مدیریتی بالای ۳ سال در ۵ سال گذشته یا داشتن ۳ سال بینس که بالای ۲۰ درصد سهام را نیز دارا باشد داشتن سابقه مدیریتی بالای ۵سال در ۵ سال گذشته یا داشتن ۳ سال بینس که بالای ۳۳ درصد سهام را نیز دارا باشد داشتن سابقه مدیریتی بالای ۳ سال در ۵ سال گذشته یا داشتن ۳ سال بینس  بالای ۴ سال سابقه خود اشتغالی
حق الوکاله و هزینه طرح تجاری (هر همراه مبلغ ۲ هزار دلار اضافه میگردد) ۱۵ هزار دلار ۱۵ هزار دلار ۱۵ هزار دلار ۲۵ هزار دلار ۲۵ هزار دلار ۱۰ هزار دلار ۱۵ هزار دلار ۱۵ هزار دلار
هزینه دولتی استانی ۲۵۰۰ دلار ۲۰۰۰ دلار ۲۰۰۰ دلار ۱۰۰۰۰ دلار ۲۰۰۰ دلار ۱۵۱۰۰ دلار ۲۵۰۰ دلار ندارد
هزینه دولتی فدرال ۵۵۰ دلار متقاضی، ۵۵۰ دلار همسر و فرزندان وابسته هر کدام ۱۵۰ دلار ۵۵۰ دلار متقاضی، ۵۵۰ دلار همسر و فرزندان وابسته هر کدام ۱۵۰ دلار ۵۵۰ دلار متقاضی، ۵۵۰ دلار همسر و فرزندان وابسته هر کدام ۱۵۰ دلار ۵۵۰ دلار متقاضی، ۵۵۰ دلار همسر و فرزندان وابسته هر کدام ۱۵۰ دلار ۵۵۰ دلار متقاضی، ۵۵۰ دلار همسر و فرزندان وابسته هر کدام ۱۵۰ دلار ۱۰۵۰ دلار متقاضی، ۵۵۰ دلار همسر و فرزندان وابسته هر کدام ۱۵۰ دلار ۱۰۵۰ دلار متقاضی، ۵۵۰ دلار همسر و فرزندان وابسته هر کدام ۱۵۰ دلار ۱۰۵۰ دلار متقاضی، ۵۵۰ دلار همسر و فرزندان وابسته هر کدام ۱۵۰ دلار