مهاجرت خویشاوندی

مهاجرت به کانادا از طریق فامیلی

مهاجرت به کانادا از طریق فامیلی شامل افرادی می‌شود که قبلا یکی از اعضای درجه یک خانواده‌شان در کانادا مقیم شده باشد. فرد مورد نظر که هم اکنون دارای تابعیت کانادا و یا ویزای اقامت دائم باشد، در صورتی که ثابت کند توانایی مالی لازم برای حمایت از اعضای خانواده خود را دارد می‌تواند نسبت به ارسال دعوت‌نامه برای آنان اقدام کند.
 
اعضای فامیل عبارتند از: زن یا شوهر، فرزندان وابسته (زیر ۲۲ سال که ازدواج نکرده باشند، معلول باشد یا دانشجو حتی اگر ازدواج کرده باشد)، نامزد با فرزندان وابسته همراهش، پدر
یا مادر، پدربزرگ یا مادربزرگ، برادر، خواهر، خواهر زاده، برادر زاده یا نوه‌های مجرد یا یتیم زیر ۱۸ سال که تصمیم دارید آنها را به فرزند خواندگی بپذیرید.
 

هم چنین می‌توانید تکفل یکی از بستگان خود را از هر سنی بپذیرید، مشروط بر این که در کانادا یا خارج از کانادا فرد دیگری را نداشته باشید که بخواهید بعداً تکفل او را به عهده گیرید.
ضمنا اگر پیش از این تکفل کسی را پذیرفته باشید که بعداً از کمک‌های تامین اجتماعی استفاده کرده است، درخواست تکفل شما برای افراد دیگر پذیرفته نخواهد شد.

فرم‌های لازم

فرم درخواست تکفل و فرم‌های تعهد که باید توسط کفیل امضا شوند.

توافق نامه تکفل که باید توسط کفیل و فرد تحت تکفل امضا شود. در این فرم، کفیل تعهد می‌کند که فرد تحت تکفل را به مدت ده سال از نظر مالی تامین کند تا وی به کمک‌های صندوق تامین اجتماعی نیاز نداشته باشد. فرد تحت تکفل نیز تعهد می‌کند تا برای خودکفا شدن تلاش کند (این تعهد در مورد افراد سالمند ضروری نیست).

وزارت مهاجرت و شهروندی کانادا به خوبی به اهمیت بهم پیوستن مجدد خانواده افرادی که از کشور‌های مختلف به کانادا مهاجرت نموده‌اند واقف است. اگر شما مقیم کانادا و یا شهروند کانادا هستید، می‌توانید اسپانسر همسر، فرزندان وابسته و یا دیگر اعضای واجد شرایط خانواده مانند والدین و پدربزرگ و مادربزرگ خود شوید تا به اقامت دائم کانادا دست یابند. افرادی که اقامت دائم کانادا را به دست می‌آورند می‌توانند در کانادا زندگی کرده و در این کشور به کار و تحصیل بپردازند. مهاجرت و شهروندی کانادا این نوع مهاجرت را کلاس خانوادگی و یا فامیلی (Sponsoring Your Family) می‌نامد.

چنانچه اقدام به ضمانت (اسپانسر شدن برای) افراد خانواده خود می‌نمایید باید توجه داشته باشید که شما باید عضو خانواده خود را به لحاظ مالی به طور کامل ساپورت کرده و اطمینان حاصل کنید که این عضو خانواده شما به کمک‌های مالی دولت کانادا احتیاج نخواهد داشت.

پروسه مهاجرت به کانادا از طریق فامیلی از آنجا شروع می‌شود که شما به عنوان یک فرد مقیم کانادا و یا یک شهروند کانادا درخواست اسپانسر شدن برای یکی از اعضای خانواده خود را می‌کنید. برای اسپانسرشدن برای اعضای خانواده دو پروسه وجود دارد.

  • پروسه اول به همسر و فرزندان شما اختصاص دارد.
  • پروسه دوم مخصوص دیگر اعضای واجد شرایط خانواده است.

اسپانسر شدن برای همسر و فرزندان

برای مهاجرت همسر و فرزندان از این راه، اولین اقدام اسپانسر نمودن ایشان است. اعضای خانواده شما سپس باید آزمایش‌های پزشکی مورد نظر دولت کانادا را انجام داده و گواهی عدم سوء پیشنه ارائه نمایند. کسانی که دارای سوابق جنایی بوده و یا حضور آن‌ها در کانادا ریسکی برای امنیت ملی این کشور تشخیص داده شود، شرایط لازم برای مهاجرت به کانادا را نخواهند داشت.

برای آنکه بتوانید اسپانسر همسر و فرزندان خود شوید باید بالای ۱۸ سال داشته باشید. شما می‌توانید برای همسر و فرزندان خود که در کانادا هستند (حتی اگر به شکل قانونی در کانادا نباشند) به شرط آنکه تمامی شرایط دیگر را داشته باشند از این طریق اقدام نمایید. اگر همسر و یا فرزندان شما در خارج از کانادا به سر می‌برند و واجد شرایط لازم هستند شما باز هم می‌توانید به سادگی برای ایشان اقدام نمایید.

در صورتیکه اسپانسر همسر و فرزندان خود می‌شوید، باید تعهد نمایید تا ایشان را از نظر مالی تامین کنید و میزان درآمد شما باید مقدار مشخصی باشد. در صورتیکه در گذشته اقدام به ضمانت شخصی نموده باشید که در حال حاضر در کانادا به لحاظ مالی امکان تامین خود را ندارد و از کمک‌های دولتی استفاده می‌نماید، دیگر قادر نخواهید بود تا شخص دیگری را ضمانت نمایید. باید همواره به این مسئله توجه داشته باشید که اسپانسر کردن یک شخص در کانادا مسئولیت بسیار بزرگی است و شما باید آمادگی لازم را برای این کار داشته باشید.
برای آنکه به عنوان یک ضامن یا اسپانسر شناخته شوید باید:

  • شما و شخصی که اقدام به ضمانت او می‌کنید باید یک قراداد اسپانسرشیپ امضا نمائید که شما را متعهد می‌سازد در صورت لزوم، شخص مورد نظر را ساپورت مالی نمایید. در این قراداد همچنین شخصی که متقاضی اقامت دائم کانادا است متعهد می‌شود که تمامی تلاش خود را برای تامین خویشتن به کار خواهد بست.
  • شما باید برای همسر خود تضمین مالی سه ساله (از زمان دریافت اقامت دائم) بدهید.
  • برای فرزندان باید تضمین مالی برای ۱۰ سال و یا تا سن ۲۵ سالگی (هر کدام که زودتر حادث شد) بدهید.

در صورتیکه یکی از موارد زیر در مورد شما صادق است، ممکن است واجد شرایط لازم برای اسپانسر کردن اعضای خانواده خود نباشید:

  • در صورتیکه در گذشته اقدام به امضای قرارداد مشابه اسپانسرشیپ برای فرد دیگری از افراد خانواده خود نموده ولی از ساپورت مالی ایشان سر باز زده باشید.
  • در پرداخت خرجی و نفقه‌ای که به دستور دادگاه ملزم به پرداخت آن شده بوده اید غفلت و کوتاهی کرده باشید.
  • کمک مالی دولتی برای موردی غیر از معلولیت دریافت کرده باشید.
  • در گذشته به جرم هر نوع جنایت محکوم شده باشید.
  • در باز پرداخت وام‌های مهاجرت و غیره کوتاهی کرده باشید (این کوتاهی شامل عدم پرداخت و یا دیر کرد در پرداخت این وجوه می‌باشد).
  • در زندان باشید.
  • اعلام ورشکستگی نموده باشید و هنوز از وضعیت ورشستگی به حالت عادی باز نگشته باشید.

موارد دیگری هم ممکن است وجود داشته باشد که می‌توانند موجب شوند شما فاقد شرایط لازم برای اسپانسر شدن برای اعضای خانواده خود باشید.

اگر از ایالت کبک برای این مقصود اقدام می‌نمایید باید توجه داشته باشید که شرایط دیگری نیز علاوه بر آنچه در بالا اشاره نمودیم برای ضامن بودن لازم است.

چناچه شهروند کانادا هستید و در خارج از کانادا زندگی می‌کنید و در نظر دارید همزمان با عضو خانواده خود (که اسپانسر وی شده‌اید) به کانادا بازگردید تنها می‌توانید همسر و فرزندان خود را اسپانسر نمایید. برای اسپانسر نمودن دیگر اعضای خانواده باید حتما ساکن کانادا باشید.

شرایط لازم برای همسر

شما در حالتی همسر محسوب می شوید که به صورت قانونی ازدواج نموده باشید.

اگر در کانادا ازدواج نموده‌اید باید گواهی ازدواج صادر شده توسط استان و یا قلمروی کانادا که ازدواج در آن انجام شده است را ارائه نمایید.

چنانچه در خارج از کانادا ازدواج نموده‌اید، ازدواج شما باید بر اساس قوانین آن کشور و همچنین بر اساس قوانین کانادا معتبر باشد. چنانچه این ازدواج در سفارت یک کشور انجام می‌شود، ازدواج باید بر اساس قوانین آن کشوری که در آن ازدواج صورت گرفته انجام شده باشد نه بر اساس قوانین کشوری که ازدواج در سفارت آن صورت گرفته است.

شرایط لازم برای فرزندان وابسته

فرزندان زمانی فرزندان وابسته محسوب می شوند و می توانید اسپانسر ایشان بشوید که:

  • زیر سن ۲۲ سال بوده و ازدواج نکرده باشند.
  • زیر سن ۲۲ سال بوده، دانش آموز و یا دانشجوی تمام وقت بوده و به لحاظ مالی وابسته به خانواده باشند.
  • زیر سن ۲۲ بوده و به لحاظ معلولیت وابستگی کامل مالی به خانواده داشته باشد.

قابل توجه شما عزیزان، در حال حاضر فقط اسپانسر نمودن همسر باز است و دیگر شما نمیتوانید که پدر و مادر و یا پدر بزرک و مادر بزرگ را تا اطلاع ثانوی اسپانسر کنید.

  • والدین (پدر و مادر) 
  • پدر بزرگ و مادر بزرگ 
  • برادر و خواهر زیر ۱۸ سال که ازدواج نکرده باشند 
  • فرزندان برادر و خواهر زیر ۱۸ سال که ازدواج نکرده باشند 
  • نوه‌های برادر و خواهر در صورتیکه یتیم بوده و زیر ۱۸ سال داشته و ازدواج نکرده باشند 

خویشاوندی غیر از موارد ذکر شده در بالا (با هر وضعیت سنی) تنها در صورتیکه هیچ کدام از موارد بالا قابلیت اسپانسر کردن نداشته نباشند و شما فامیل دیگری در کانادا نداشته باشید فامیل وابسته به یکی از موارد ذکر شده در بالا (برای مثال همسر و یا فرزندان وابسته) دیگر اعضای فامیل مانند برادران و خواهران بالای ۱۸ سال و یا فرزندان مستقل. چنانچه  از طریق نیروی کار ماهر اقدام به تشکیل پرونده مهاجرت نمایند، تنها حائز کسب ۵ امتیاز به عنوان شاخص سازگاری یا انطباق پذیری با کانادا خواهند بود.